Ajax verliest van Falkirk FC: 2-1

De tweede en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Schotland heeft Ajax met 2-1 verloren van Falkirk FC. Vijf minuten voor tijd leek Ajax door een doelpunt van Delorge (zijn eerste treffer voor Ajax) nog een gelijkspel binnen te slepen (1-1). Falkirk wist echter in de slotfase alsnog de winnende 2-1 te maken door een van richting veranderd schot van Chris Mitchell in de 86ste minuut.

Tegen de nummer zes van Schotland maakte Ajax geen beste indruk. Volgens coach Henk ten Cate waren dat de gevolgen van de twee zware trainingsweken die zijn selectie in Schotland achter de rug had. ‘,,Wij bereiden ons voor op 14 augustus, dán moeten we fit en scherp zijn”, blikte hij vooruit naar het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League, Ajax’ eerste echte wedstrijd.


Delorge zet Ajax naast Falkirk: 1-1

Verdiend
Falkirk won verdiend. Na een uur kopte Liam Craig de 1-0 achter Dennis Gentenaar. En vlak nadat Laurent Delorge in de 85ste minuut voor de gelijkmaker had gezorgd, besliste Chris Mitchell met een van richting veranderd schot de wedstrijd: 2-1.

,,Falkirk verdiende het vandaag ook om te winnen”, bekende Ten Cate. ,,Verder is ons trainingskamp hier in Schotland fantastisch geweest.”

Related posts