Ajax stelt ultimatum voor Suárez en heeft twee alternatieven op het oog

Als Ajax dit weekeinde geen overeenstemming bereikt met FC Groningen over de transfer van Luis Suárez, haken de Amsterdammers definitief af. Dit heeft technisch directeur Martin van Geel gisteren laten weten op de beslissing van Groningen om toch te onderhandelen.

Groningen weigerde tot voor kort te onderhandelen over een transfer van Suárez naar de hoofdstad. De club zei de aanvaller niet kwijt te willen en bovendien was de club nogal gepikeerd over het in haar ogen lage bod van 3,5 miljoen euro voor de twintigjarige aanvaller.

Plan B
,,Suárez staat boven aan de lijst”, reageerde Van Geel. ,,Maar als we er niet voor maandag uitkomen, stappen we over naar plan B.” Groningen liet weten dat het bereid is naar Ajax te luisteren áls de Amsterdammers een aanbieding doen, die heel wat beter is dan de topclub tot nu toe heeft gedaan.

Twee alternatieven
Volgens trainer Henk ten Cate heeft Ajax nog zeker twee goede alternatieven achter de hand. “Daar zullen we dan zo snel mogelijk onze aandacht naar verleggen. Als er eventueel voor de tweede keer een arbitragezaak zou komen, gaat het weer weken duren. En daar hebben wij geen trek in.”

,,De voorronde van de Champions League staat voor de deur en dat is voor ons heel belangrijk. We willen in eerste instantie voor Suárez gaan omdat hij ten eerste jong is en ten tweede al een jaar in Nederland heeft gespeeld. Maar alles heeft een grens”, aldus de oefenmeester.

Twee scenario’s
,,Kort gezegd zijn er nu twee scenario’s denkbaar”, vertelde algemeen directeur Hans Nijland eerder deze week op de website van De Trots van het Noorden; ,,Ajax doet een dusdanig bod dat wij genoodzaakt worden hierover na te denken en de clubs bereiken vervolgens aan de onderhandelingstafel alsnog een akkoord. Zo niet, dan speelt Suárez ook komend seizoen gewoon in Euroborg.”

Waarderen
,,Wij hebben de afgelopen dagen veelvuldig contact gehad met het management van Suárez en wij vinden dat de verhoudingen tussen de partijen zodanig zijn, dat een eventuele overgang van Suárez naar Ajax niet via arbitrage tot stand moet komen. Suárez valt persoonlijk niets te verwijten in de hele gang van zaken. Wij hebben zijn houding sinds zijn terugkeer in Groningen zelfs zeer weten te waarderen”, aldus het bestuurslid van FC Groningen.

Zie ook eerdere berichten:
26 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen van de baan; Uruguayaan trekt zich terug
25 juli 2007:Deskundigen geven Suárez weinig kans om transfer te forceren bij arbitragezaak
25 juli 2007:‘FC Groningen weigert ook nieuw bod Ajax van 3,5 miljoen op Suárez’
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts