Deskundigen geven Suárez weinig kans om transfer te forceren bij arbitragezaak

FC Groningen-spits Luis Suárez probeert maandag via een arbitragezaak een transfer naar Ajax af te dwingen. Tenminste, als de patstelling tussen de clubs blijft voortduren. In de nieuwste papieren versie van Sportweek laten enkele deskundigen zich uit over Suárez’ kansen.

Suárez moet twee van de volgende drie aspecten aantonen om z’n contract te laten ontbinden: hij moet zich aantoonbaar financieel verbeteren, sportieve vooruitgang boeken of er moet sprake zijn van een conflict met de werkgever.

De beruchtste arbitragekwestie in Nederland is de zaak die Frank en Ronald de Boer in 1998 aanspanden om van Ajax naar FC Barcelona te verhuizen. ,,De arbitragecommissie voerde destijds aan dat Ajax de jaren daarvoor vaker dan FC Barcelona landskampioen was geworden”, herinnert advocaat Cor Hellingman zich. ,,Voor het gemak gingen ze eraan voorbij dat de Nederlandse competitie niet in de schaduw mag staan van de Spaanse.”

Rob Cohen, schoonvader van Ronald de Boer, kookt nog steeds van woede als hij terugdenkt aan de zaak; ,,In elke andere bedrijfstak stap je naar de kantonrechter en haal je in een mum van tijd je gelijk, op basis van het arbeidsrecht. Ik geef Suárez weinig kans. Toen Samaras anderhalf jaar geleden bij Heerenveen weg wilde, was er ook duidelijk sprake van financiële en sportieve vooruitgang, maar die jongen werd in het ongelijk gesteld.”

Zie ook eerdere berichten:
25 juli 2007:‘FC Groningen weigert ook nieuw bod Ajax van 3,5 miljoen op Suárez’
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts