Ajax laat Maduro niet (meer) gaan en ook vertrek Huntelaar niet bespreekbaar

Ondanks het feit dat Hedwiges Maduro vorig seizoen op weinig speelminuten hoefde te rekenen, is Ajax niet bereid om de middenvelder te laten gaan. Zeker nu Edgar Davids drie maanden in de lappenmand moet verblijven vanwege een scheenbeenbreuk, ziet Ajax een vertrek van Maduro niet zitten.

Real Betis Sevilla en Lazio Roma zouden interesse hebben in de (jeugd)international, die in Amsterdam niet in aanmerking komt voor een verlenging van zijn contract. De huidige verbintenis van Maduro loopt nog tot medio 2008. Waar diverse teamgenoten al een contractverlenging tekenden, daar werd de middenvelder steeds overgeslagen.

Twijfelachtig
Het leek er daarom op dat Maduro bij een redelijk bod kon vertrekken uit de Nederlandse hoofdstad, maar volgens RTL Sport is Ajax vanwege de langdurige absentie van Edgar Davids niet langer bereid om aan een transfer mee te werken. Of Maduro de opengevallen plaats zal gaan invullen is echter twijfelachtig. Coach Henk ten Cate heeft liever een linkspoot op de plaats van Davids en is daarbij geen grote fan van Maduro. De oefenmeester liet de verdedigende middenvelder vorig seizoen slechts vijftien keer opdraven.

Niet te weigeren
Ook Klaas-Jan Huntelaar mag volgens Johan Derksen niet vertrekken uit de Amsterdam ArenA. De spits, die in de belangstelling zou staan van enkele Italiaanse clubs, is een belangrijke pion in de plannen van Ajax komend seizoen. Huntelaar zal slechts bij een bod dat niet te weigeren valt vertrekken. De interesse uit het Zuid-Europese land werd tot dusver echter nog niet concreet.

Zowel Huntelaar als Maduro speelde gisteravond mee in de oefenwedstrijd die Ajax speelde tegen het Schotse Glasgow Rangers. Carlos Cuellar kopte de gastheren in de negentiende minuut nog op voorsprong, maar John Heitinga zorgde er na een uur spelen voor dat het duel eindigde in een remise: 1-1.

Related posts