Zaakwaarnemer Ono: Contact met Ajax dateert al van een tijdje terug

Volgens Chiel Dekker; de zaakwaarnemer van Shinji Ono, is er de laatste dagen geen contact meer geweest met Ajax over een mogelijke transfer. Ajax informeerde in een eerder stadium wel naar diens situatie. “Het contact met Ajax dateert ook van een tijdje terug en dat was naar aanleiding van alle transferperikelen rond Wesley Sneijder. Daarna heeft ook Ajax zich niet meer laten horen, geen idee of ze daar nog steeds aan hem denken,” aldus Dekker in het Algemeen Dagblad.

,,Bij Urawa is het niet geworden wat Shinji ervan had gehoopt,’’ stelt Dekker. ,,We zijn nu aan het kijken of er opnieuw kansen liggen in Europa. Ik kan niet ontkennen dat er contact is geweest met Ajax, zoals ook Feyenoord een tijdje terug heeft gepolst hoe het met Shinji is. Onder trainer Bert van Marwijk heeft hij natuurlijk een goede periode gekend in de Kuip, maar concreter is het niet geworden.’’

Sneijder
Feyenoord heeft met de Turk Nuri Sahin inmiddels een talent voor de halfposities aangetrokken. ,,Het contact met Ajax dateert ook van een tijdje terug en dat was naar aanleiding van alle transferperikelen rond Wesley Sneijder. Daarna heeft ook Ajax zich niet meer laten horen, geen idee of ze daar nog steeds aan hem denken,’’ aldus Dekker.

Niet haalbaar
Ono zou ook een entree in de Engelse Premier League wel zien zitten. Er was vorig seizoen al eens concrete interesse van Bolton Wanderers. Maar nu Ono zijn plaats in de Japanse nationale ploeg heeft verloren, lijkt een transfer door de regels voor niet-EU-spelers in Engeland momenteel niet haalbaar.

Chiel Dekker: ,,In die zin wordt Shinji in zijn keuze beperkt. Aan de andere kant kan het ook een voordeel zijn dat hij geen international meer is: een Europese club hoeft hem niet meer af te staan voor slopende reizen naar Japan.’’

Related posts