‘Vervanger voor Davids zou paniekaankoop zijn’

Ajax is opzoek naar een vervanger voor Edgar Davids. Maandag heeft Ajax besproken wat er gedaan moet worden om de middenvelder te vervangen. Daar zijn verder geen mededelingen over gedaan al wordt de naam van Orlando Engelaar genoemd (zie eerdere bericht). Davids brak afgelopen zaterdag zijn scheenbeen en is zeker 3 maanden uitgeschakeld.

Maar is het aantrekken van een vervanger wel echt noodzakelijk? ,,Ik zou het een beetje paniekerig vinden”, aldus AT5-analist Miel Brinkhuis. ,,Het is niet zoals Leonardo, dat je er negen of tien maanden uit ligt. Ik denk dat Ajax prima mensen heeft om op die positie te laten spelen. Sneijder heeft vanaf links hele goede wedstrijden gespeeld bij Ajax, Emanuelson speelt daar fantastisch en met Vertonghen en Schilder is er nog wat jong talent achter de hand. Ik denk dat ze zich veel meer moeten richten op een goede linksbuiten bijvoorbeeld. Het is wat paniekerig om nu al iemand voor Davids aan te trekken.”


Vlak voordat de wedstrijd definitief gestaakt wordt breekt Davids in een duel zijn scheenbeen – Foto: De Brouwer (AjaxFotoDatabase)

Related posts