‘Real Sociedad schroeft vraagprijs Xabi Prieto op naar 6 miljoen’

Volgens het regionale dagblad Diario Vasco heeft Real Sociedad de vraagprijs voor Xabi Prieto tussentijds verhoogd naar 6 miljoen euro. Dat compliceert de transfer van de middenvelder in hoge mate. Aanvankelijk werd bij Ajax gerekend op een snelle transfer. De Spanjaarden hadden zo nog kans om nog een forse transfersom te vangen voor Prieto wiens contract volgende zomer afloopt.

Ajax had drie miljoen euro over voor de 23-jarige Bask, terwijl Bilbao tot vier miljoen euro wilde gaan. Het feit dat streekgenoot Bilbao ook interesse heeft getoond, lijkt de Amsterdammers echter op te gaan breken. In het verleden is namelijk gebleken dat zodra Bilbao interesse toont in een speler van Real Sociedad of vice versa automatisch de vraagprijs wordt opgeschroefd.

Volgens het Baskische medium hebben zowel Ajax als Athletic maandagmiddag al laten weten niet aan de vraagprijs te zullen voldoen. Opmerkelijk is het feit dat de club uit San Sebastián geen aanstalten heeft gemaakt om het contract van Prieto te verlengen, waardoor een derde geïnteresseerde partij ook niet uitgesloten moet worden.

De financiële crisis van Real Sociedad is in Spanje geen geheim. De club heeft pas verleden week aan alle betalingen aan de selectie van de tweede seizoenshelft voldaan. Daarnaast kan Prieto volgend jaar zomer transfervrij Anoeta uitwandelen, al opteert de Bask om het komende seizoen niet in de Segunda División uit te komen.

Overigens heeft Chris Coleman laten weten dat hij voor volgend seizoen op de middenvelder rekent. De Britse coach moet de roemruchte club, die in 1981 en 1982 de landstitel veroverde, binnen één seizoen weer op het hoogste Spaanse niveau brengen.

Zie ook eerdere bericht:
16 juli 2007: Transfer Xabi Prieto naar Ajax bijna rond?: Binnen 46 uur persconferentie
14 juli 2007: ‘Maandag gesprek tussen zaakwaarnemer Prieto en Ajax’
12 juli 2007: ‘Almeria haakt af in strijd om Prieto maar ook Ajax vind hem (te) duur’
11 juli 2007: Xabi Prieto waarschijnlijk naar Ajax

Related posts