Davids speelde tegen Go Ahead zonder scheenbeschermers

Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf berichten over de discussie die bij Ajax is ontstaan over het dragen van scheenbeschermers. Edgar Davids, geen voorstander van het dragen van scheenbeschermers, droeg tegen Go Ahead Eagles geen scheenbeschermers. In alle overige oefenduels zou hij overigens wel scheenbeschermers hebben gedragen. Officieel is het volgens de regels verplicht om tijdens wedstrijden scheenbeschermers te dragen, al staat er geen sanctie op. Scheidsrechters controleren er normaal gesproken wel op.

Volgens de leiding van de Amsterdamse club behoort een speler elke wedstrijd scheenbeschermers te dragen. Directeur Maarten Fontein zei gisteren verrast te zijn dat Davids dat in Deventer niet deed. De speler krijgt daarvoor geen boete opgelegd. ,,Ik denk dat hij al genoeg gestraft is,’’ zegt technisch directeur Martin van Geel.

Related posts