Ajax en Glasgow Rangers in evenwicht: 1-1

Ajax heeft in de eerste wedstrijd tegen een tegenstander van formaat in deze voorbereiding met 1-1 gelijkgespeeld bij Glasgow Rangers. Ajax oogde nog niet echt scherp, was in de eerste helft de mindere ploeg maar herstelde zich de tweede helft knap.


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase


Foto: Ronnie vd Heyden – Ajax Fotobase

Zonder Davids (beenbreuk), zonder Gabri (migraine) en zonder Jaap Stam (lichte heupklachten) begon Ajax op halve kracht aan het duel. Bovendien werd het team behoorlijk door elkaar gegooid. Zo speelde Hedwiges Maduro centraal in een driemansverdediging, bijgestaan door Thomas Vermaelen op links en Jurgen Colin op rechts. John Heitinga speelde op het middenveld; hij moest het spel verdelen, wat hem bij vlagen goed afging. Sneijder stond als vanouds achter de spits, maar hij miste zijn secondanten Gabri en Davids.

Proefspeler Jürgen Colin maakte geen sterke indruk, maar dat deed geen enkele Ajacied die zich met verdedigen bezig hield. Geregeld liepen tal van Schotse spelers vrij. Zoals in de negentiende minuut na een hoekschop. Klaas-Jan Huntelaar was directe tegenstander David Cuéllar kwijt, waarna de Spaanse verdediger voor hem opdook en bij de tweede paal binnenkopte.

Ajax herstelde zich na rust en kwam alsnog langszij, ook al zette het de thuisploeg zelden onder druk. Verrassend genoeg was Ajax’ beste speler nieuweling Dennis Rommedahl, die als invaller in de tweede helft met zijn snelheid en goede voorzetten voor veel gevaar zorgde. Hij gaf de assist voor de 1-1 door Heitinga.

Bij die stand zou het blijven, al had zowel Rangers als Ajax een grote kans op de zege. Maar Kris Boyd tikte na knullig Amsterdams verdedigen op de paal, terwijl Kennedy Bakircioglu in kansrijke positie te lang talmde en zo een goede mogelijkheid om zeep hielp.

In Rangers ontmoette Ajax een ploeg die al verder in de voorbereiding is. De Schotten stromen een ronde eerder in dan de Amsterdammers in de Champions League. Op 31 juli speelt de club tegen de winnaar van FC Zeta (Montenegro) en FBK Kaunas (Litouwen).

Vanwege het gestuurde lotingsysteem in voorronde van de Champions League kunnen Ajax en Glasgow Rangers elkaar overigens niet meer tegenkomen. Maar als de Amsterdammers nog drie weken puzzelen met de eventuele versterkingen en de tekeningen op het bord bovendien net zo goed worden begrepen als gisteravond, dan moet het tegen een ploeg als Rangers te doen zijn het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Glasgow Rangers-Ajax 1-1 (1-0)
20. Cuellar 1-0
61. Heitinga 1-1

Opstelling Rangers:
McGregor, Hutton, Weir, Papac (50. Webster), Ferguson, Hemdani, Boyd (73. Sebo), Adam, Darcheville (41. geel, 62. Burke), Cuellar (61. Beasley), McCulloch.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Colin, Maduro (80. Anita), Vermaelen, Emanuelson, Ogararu (61. Delorge), Heitinga, Sneijder (73. Donald), Bakircioglü (53. geel), Huntelaar, Goossens (46. Rommedahl).

Related posts