Kluivert kan op stage bij Sheffield Wednesday

Patrick Kluivert zit sinds de zomer zonder club. Zijn contract bij PSV werd na een teleurstellend seizoen in Eindhoven niet verlengd. Het Engelse Sheffield Wednesday heeft zich inmiddels gemeld voor de ex-Ajacied. De formatie uit het Championship wil de voormalig aanvaller van het Nederlands elftal graag een stage aanbieden. Owls-manager Brian Laws gaf tekst en uitleg tegen BBC Radio Sheffield.

,,Ik heb inmiddels contact in Nederland met de zaakwaarnemer van Kluivert. We hebben hem uitgenodigd om eens te praten. Het is enkel een mogelijkheid en er is nog niets concreet.” Het zou de tweede periode voor de Amsterdammer in Engeland worden. Na Ajax, AC Milan en FC Barcelona speelde hij een seizoen bij Newcastle United.

Daar kwam Kluivert niet uit de verf en verkaste naar Valencia. Het afgelopen seizoen moest en zou Ronald Koeman hem naar PSV halen, maar het liep uit op een zware teleurstelling. Meerdere malen raakte hij geblesseerd en kon mede daardoor nooit uitgroeien tot een vaste waarde.

Even ginger er geruchten dat ‘de verloren zoon’ zou terugkeren naar zijn grote liefde; Ajax (zie bericht). Even leek dat inderdaad het geval toen ook coach Henk ten Cate liet weten Kluivert wel te zien zitten (zie bericht), maar Martin van Geel maakte aan alle speculaties een einde (zie bericht).

Related posts