Ajax ziet in Engelaar tijdelijke opvolger Edgar Davids

Orlando Engelaar is duidelijk in beeld om de opengevallen positie van Edgar Davids tijdelijk op te vullen. Martin van Geel wilde nog niet reageren op de geruchten rond middenvelder van FC Twente. Henk ten Cate kent Engelaar goed; hij plukte hem zeven jaar geleden weg bij Jong Feyenoord om hem bij NAC te laten uitgroeien tot een uitstekende Eredivisiespeler. Engelaar kost zo’n zeven miljoen euro. Het is overigens ook (nog) niet bekend hoe FC Twente zal reageren op de gewenste overname plannen van Ajax.

De tweevoudig international van FC Twente heeft veel loopvermogen en een goed overzicht.
In de selectie van Ajax zit niet de ervaren middenvelder die Ajax door de eerste weken van de competitie kan leiden, Sarpong en Schilder hebben hun leeftijd niet mee en zijn niet in staat het elftal op sleeptouw te nemen zoals Davids dat kan. Wij vragen ons af of Engelaar dit wel zou kunnen. Ten Cate zou ook een rechtsbenige speler op die plek kunnen neerzetten maar ten Cate kiest liever voor een echte linkspoot. Ook Emanuelson op linkshalf en Vermaelen als linksback is een optie. Stam zou dan in het centrum van de defensie steun krijgen van John Heitinga en Ogararu speelt rechtsback.

Related posts