Ajax gaat vandaag kijken of er wellicht een (tijdelijke) vervanger moet komen voor Davids

De scheenbeenbreuk van Edgar Davidsbaart Ajax grootte zorgen. De middenvelder blesseerde zich in een ongelukkig duel, vlak voordat de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles bij de stand 0-1 (Huntelaar) werd gestaakt wegens ongeregeldheden. Al snel constateerde de Amsterdamse clubarts een breuk in zijn linker scheenbeen. Davids is naar verwachting drie maanden uit de roulatie en mist onder meer de cruciale duels in de voorronde van de Champions League.

,,Morgen (maandag, red) bekijken we wat we gaan doen om dit verlies op te vangen,’’ aldus technisch directeur Martin van Geel van Ajax. ,,Het zou kunnen dat we een al dan niet tijdelijke vervanger halen, daar gaan we eerst eens rustig over praten. Al beseffen we gelijk dat Edgar niet zomaar te vervangen is. Davids is niet alleen een erg goede voetballer, ook een aanjager en een zeer belangrijke pion binnen de groep.’’

Grote waarde
Davids bewees het afgelopen halfjaar zijn grote waarde voor Ajax door na een moeizame periode bij Tottenham Hotspur ijzersterk terug te komen bij de club waar hij opgroeide. De pitbull vormde het ontbrekende stukje in de puzzel van trainer Henk ten Cate en verloor sinds zijn rentree geen enkele wedstrijd met Ajax. ,,Als Edgar aan het begin van het seizoen was gekomen, waren we zeker kampioen geworden,’’ zei Ten Cate.

De blessure van Davids werpt een schaduw over de voorbereiding van Ajax, die tot dusver vrij zorgeloos verliep. De Amsterdamse club verkocht Ryan Babel aan Liverpool en zag ook Tom De Mul vertrekken, maar hield zijn sterke as bij elkaar. Zeker in de breedte werd de ploeg sterker met Kennedy Bakircioglu, Dennis Rommedahl, Laurent Delorge en Ismael Urzaiz. ,,Edgar en ik hebben afgesproken om kampioen te worden met Ajax,’’ zei Ten Cate afgelopen week nog.

Forse telleurstelling
Over een paar weken wil Ajax zich eerst plaatsen voor de Champions League, het miljoenenbal waar het afgelopen seizoen ontbrak. ,,Dat we Edgar daarbij moeten missen, is een forse teleurstelling,’’ aldus Van Geel. ,,Het ene moment denk je dat je het allemaal vrij aardig voor elkaar hebt en dan krijg je zoiets. Maar ook hier gaan we een oplossing voor proberen te vinden. Ik ben ervan overtuigd dat er straks een sterk team staat.’’

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts