Van Basten adviseerde Babel: Blijf bij Ajax

Marco van Basten heeft de transfer van Ryan Babel van Ajax naar Liverpool proberen tegen te houden. De bondscoach van Oranje waarschuwde de aanvaller voor de mogelijke gevolgen van zijn interlandcarrière.

,,Van Basten sprak vlak voor het EK Onder 21 jaar met ons over onze toekomst. Hij raadde ons aan nog niet naar het buitenland te gaan, want dan zou de kans groter zijn om er komende zomer op het EK bij te zijn”, aldus Babel in de Sunday Mirror. ,,Hij vindt het beter voor de zekerheid van veel speelminuten te kiezen. Maar ik zal eerlijk zijn. Ik heb geen tel nagedacht over zijn woorden toen Liverpool zich voor me meldde. Ik sprak met Rafael Benitez over zijn plannen en ik heb genoeg vertrouwen dat ik aan mijn speeltijd zal komen en Van Basten kan overtuigen dat ik mee moet naar het EK.”

Overigens speelde Babel gisteren voor het eerst een hele wedstrijd voor Liverpool. In het vriendschappelijke duel tegen Auxerre speelde hij als rechtshalf. Met o.a. een assist bij de 1-0 speelde hij niet onverdienstelijk. Liverpool won het duel uiteindelijk met 2-0.

Related posts