Dennis Rommedahl voor drie jaar naar Ajax

Na de Spanjaard Ismael Urzaiz heeft Ajax nu ook Dennis Rommedahl gecontracteerd. De Deense rechterspits wordt vanavond om zeven uur officieel gepresenteerd in De Lutte, waar Ajax een trainingskamp heeft belegd. Eerder op de dag onderging hij al met succes een medische keuring in Amsterdam. Ajax betaalt 680.000 pond ofwel ongeveer ruim een miljoen euro voor de Deense international.

Hij is gehaald om Kennedy Bakircioglü te vervangen, mocht deze geblesseerd raken. De laatste drie seizoenen kwam hij uit voor Charlton Athletic. Het grootste deel van zijn carrière, 7 seizoenen, speelde de aanvaller bij P$V.

Voor de prijzen
Rommedahl is blij met zijn overstap naar Amsterdam. De bijna 29-jarige Deense rechtsbuiten tekende vrijdag voor drie seizoenen. ,,Ik hoefde niet lang na te denken toen Ajax aanklopte. Ajax past perfect bij mij. Ik hoop dat ik ook perfect bij Ajax pas. Ik wilde graag terug naar Nederland. Ik heb heel wat jaren in de Nederlandse competitie gespeeld en ik hou van het positieve voetbal dat er gespeeld wordt. Dat geldt natuurlijk helemaal voor Ajax. Dat speelt aanvallend, vooruit en altijd voor de prijzen.”

Rommedahl stond zevenhalf jaar onder contract bij PSV, waarvan hij één seizoen werd verhuurd aan RKC Waalwijk. Uit zijn Eindhovense periode kent hij nog Klaas-Jan Huntelaar, die inmiddels ook bij Ajax is beland. ‘Klaas heeft zelfs bij de familie van mijn vrouw in huis gezeten. Echt leuk dat ik weer met hem kan spelen.’

Rommedahl was met het uit het Premiership gedegradeerde Charlton Athletic al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. ,,In Engeland ben ik meer allround geworden. Bij Denemarken heb ik laatst zelfs een keer rechtsback gespeeld, al denk ik niet dat Ajax mij daarvoor gehaald heeft.”

Geen overbodige luxe
Die voorspelling klopt, blijkt uit het welkomstwoord van coach Henk ten Cate. ,,Dennis is duidelijk gehaald voor de rechterkant. Met hem erbij kunnen we variëren. Kennedy speelt meer vanuit de bal, Dennis heeft meer diepte. We moeten ook niet vergeten dat Ajax zo’n zestig wedstrijden per jaar speelt. Dan lijken twee rechteraanvallers mij geen overbodige luxe”

Related posts