Ajax heeft gewenste ervaren breekijzer binnen: Ismael Urzaíz (Incl. video’s)

Ajax heeft zich versterk met de zeer ervaren spits Ismael Urzaíz. Urzaiz is afkomstig van Athletic Bilbao waar hij gedurende elf seizoenen in de spits stond. Urzaíz heeft een contract voor een jaar getekend nadat hij vanmiddag medisch gekeurd is, Urzaiz wordt waarschijnlijk na het weekeinde gepresenteerd. Volgens van Geel is hij topfit; ,,Hij is zo fit als een hoentje”, aldus Van Geel tegenover het ANP over de Spanjaard.

,,We hebben onze pinchhitter binnen. Ismael wordt de tweede man achter Klaas-Jan Huntelaar”, vervolgde Van Geel. ,,Hij gaat als breekijzer dienen, als targetman, om een verdedigende muur te slechten. Hij heeft uiteraard ingestemd met die rol.”

Urzaíz begint in Amsterdam aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Urzaiz debuteerde zestien jaar geleden in de Spaanse profliga bij Albacete. Daarna speelde hij voor Celta Vigo, Rayo Vallecano, Salamanca en Espanyol. Vanaf 1996 kwam hij uit voor Athletic Bilbao. Voor die club maakte hij 115 treffers in 366 wedstrijden. Na zestien jaar, waarvan de laatste elf voor Athletic de Bilbao, leek het einde van zijn carrière nabij. Maar de oud-international koos voor Ajax als mogelijke laatste station.

Maandag bij selectie
Tegenover Spaanse media liet hij weten dat hij in het weekend terugkeert naar Spanje om enkele zaken af te handelen en zich vervolgens maandag bij de selectie van Ajax zal aansluiten. ,,Ajax toonde interesse en het is rondgekomen. Ze gaan Champions league spelen. Ik kijk er naar uit om voor deze club te mogen spelen.” het kostte hem weinig tijd om te beslissen naar Amsterdam te gaan. De historie van Ajax en de gesprekken met ten Cate overtuigden hem direct, zo liet hij weten. Urzaiz mocht bij Bilbao transfervrij vertrekken.
Een interview met Urzais dat hij onlangs gaf
Doelpuntenopsomming Ismael Urzaiz

Related posts