Ten Cate: ‘Sowieso drie extra aanvallers; Geen Nilsson of Kanu’

In de papieren versie van Sportweek laat trainer Henk ten Cate weten er alle vertrouwen in te hebben dat Ajax drie nieuwe aanvallers weet te strikken. Twee gegadigden voor die posities zijn Xabi Prieto en Luis Suárez. ,,Prieto is een speler waar je voor naar het stadion komt. Die mag van mij zó komen”, aldus de oefenmeester. Ten Cate is ook erg positief over Luis Suárez: ,,Hij kan vanaf de linkerkant spelen. Hij is snel, agressief, technisch: een heerlijke voetballer.”

Twee spelers die sowieso niet komen zijn Nwankwo Kanu en Lasse Nilsson. ,,Dat soort geruchten wordt volgens mij in de wereld gebracht door mensen die daar belang bij hebben. Zaakwaarnemers, clubs, weet ik veel. Kanu is niet in beeld en Nilsson past niet in ons profiel. Een Ajax-spits moet goed in de kleine ruimte kunnen spelen. Nilsson is meer een counterspits.”

Eerder liet Ten Cate weten er ook een pinchhitter bij te willen hebben en al iemand op het oog te hebben. Hij laat zich echter nu ook niet uit over wie dat dan wel zou zijn.

Related posts