Ajax weken zonder de geblesseerden Mitea, Vertonghen en Van der Wiel

De enkelblessure van Nicolae Mitea is ernstiger dan gedacht. Onderzoek heeft uitgewezen dat Mitea een band in zijn rechterenkel heeft beschadigd. Hij zal drie tot vier weken nodig hebben om te herstellen. De 22-jarige Roemeen liep de blessure op in het oefenduel met GFC van maandag.

De kwetsuur betekent voor Mitea dat hij het trainingskamp in De Lutte heeft moeten verlaten en ook de oefentrip in Schotland aan zich voorbij moet laten gaan. Coach Henk ten Cate heeft John Goossens als vervanger bij de selectie gehaald (zie eerdere bericht).

Van der Wiel
Ook Gregory van der Wiel staat de komende weken aan de kant. Van der Wiel kampt met een blessure aan een kniepees die het gevolg is van overbelasting. De negentienjarige verdediger brak tijdens het afgelopen seizoen door in het eerste elftal van Ajax.

Vertonghen
Ook Jan Vertonghen mist het restant van de voorbereiding. De Belgische middenvelder heeft nog zeker vier weken nodig om te herstellen van een enkelblessure (zie eerdere bericht).

Related posts