Ajax wint tweede oefenduel met 0-9 van GFC

Ajax heeft maandagavond ook zijn tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De Amsterdammers versloegen in Goor het plaatselijke GFC met 0-9. Bij rust leidde Ajax al met 0 – 6. Wesley Sneijder zorgde voor 3 treffers. Ook Gabri (2x), Davids, Mitea, Doutie en Huntelaar troffen het doel.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG

Bij Ajax stond stagair Jurgen Colin in de basisopstelling, evenals doelman Heijblok. Ook de twee Zuid-Afrikanen van Ajax Capetown die op proef zijn; Doutie en Fanteni kregen speelminuten tegen GFC. De score had nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat o.a. Huntelaar het vizier nog niet op scherp bleek te hebben. In de tweede helft wisselde Ten Cate enkele spelers waardoor de 3700 bezoekers naast de eerder genoemde spelers ook o.a. Anita en Delorge hun speelminuten zagen maken.

Minpunt was dat er opnieuw een speler geblesseerd raakte; Na Jan Vertonghen heeft nu ook Nicolae Mitea een enkelblessure opgelopen. Over de ernst van de kwetsuur is nog niets bekend. Tegen de derdeklasser verscheen de Roemeense aanvaller wel op het scorebord, maar hield hij een blessure over aan het doelpunt. Na een half uur moest Mitea dan ook geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Sarpong.

GFC-Ajax 0-9 (0-6)
0 – 1 Huntelaar
0 – 2 Davids
0 – 3 Sneijder
0 – 4 Mitea
0 – 5 Sneijder
0 – 6 Sneijder
0 – 7 Gabri
0 – 8 Doutie
0 – 9 Gabri

Opstelling Ajax:
Heijblok, Emanuelson, Colin, Heitinga, Ogararu, Davids, Sneijder, Gabri, Mitea, Huntelaar, Kennedy.

Invallers: Sarpong, Anita, Fanteni, Doutie, Delorge.

Related posts