Suárez via rechtszaak toch naar Ajax?

De 20-jarige aanvaller Luis Suárez heeft zijn zinnen op Ajax gezet. Volgens De Telegraaf is hij bereid ver te gaan om zijn droomtransfer te realiseren. Omdat FC Groningen weigert met Ajax te onderhandelen over een transfersom voor de tot 2009 lopende verbintenis van de Uruguayaan, diende Suárez’ advocaat Jan Kabalt gisteren bij de KNVB een verzoekschrift tot spoedarbitrage in. Suárez vraagt daarin om ontbinding van zijn contract. “Zolang de zaak onder de rechter is, kan ik geen commentaar geven”, bevestigt Kabalt de stap van de Zuid-Amerikaan.

Zijn huidige werkgever vindt een overgang naar Ajax op voorhand onbespreekbaar. “In het realiseren van onze plannen hebben we Suárez ook komend seizoen hard nodig. Wij willen hem niet na één seizoen al weer kwijt. Wij vinden het naar onze supporters en sponsors toe een verplichting om er alles aan te doen Suárez te behouden”, aldus algemeen directeur Hans Nijland.

Bij Ajax wordt Suárez gezien als de ideale opvolger van de naar Liverpool vertrokken Ryan Babel en kan hij een vijfjarig contract tekenen en drie tot vier keer zo veel verdienen. Gezien eerdere uitspraken is de kans groot dat de arbitragecommissie vanwege sportieve en financiële positieverbetering beslist het contract te ontbinden tegen een bepaald bedrag.

Zie ook eerder bericht:
12 juli 2007: Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007: Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts