Fontein: ‘Ajax weigert spelers af te staan als KNVB doof blijft’

Algemeen directeur Maarten Fontein laat weten dat Ajax de internationals niet af zal staan indien de KNVB doof blijft voor de protesten van de clubs. Fontein mobiliseert momenteel de topclubs om een discussie op gang te brengen. ,,Ik hoop dat de KNVB daar open voor staat en nu het initiatief neemt. Anders ontstaat er een groot probleem”, aldus Fontein tegenover De Telegraaf.

Fontein stoorde zich aan de opmerking van Henk Kesler na het door Oranje gewonnen EK. De Spelen vinden in augustus plaats. Dan zijn de voetbalclubs al volop actief. ,,Dat is dan jammer voor een club als Ajax”, stelde Kesler. ,,Erg kortzichtig”, vindt Fontein. ,,Daar moet veel zorgvuldiger over gesproken worden. Kesler gaat makkelijk voorbij aan de voorronde van de Champions League. En het resultaat van die wedstrijden is belangrijker voor het Nederlands voetbal dan de Olympische Spelen. Ajax en AZ zouden eventueel in die positie terecht kunnen komen en gezamenlijk leveren deze clubs misschien wel dertien of veertien spelers aan Jong Oranje.”

Fontein ventileerde zijn kritiek uitgerekend op de dag dat Mark van Bommel aangaf dat Peking voor hem een kansloze missie zal zijn. “Bayern München zal mij niet laten gaan en daar heb ik begrip voor”, aldus de Limburger, die Jong Oranje had willen dienen omdat hij weigert onder Marco van Basten voor het grote Oranje uit te komen. Bondscoach Foppe de Haan mag drie dispensatiespelers meenemen.

Gisteren vond Fontein bij AZ in Toon Gerbrands al een bondgenoot. ,,AZ voelde zich ook aangesproken. Het kan gewoon niet zo zijn dat alles moet wijken. Het belang van de club weegt voor ons zwaarder dan het olympische belang. In het ergste geval staan wij onze spelers niet af, maar ik hou niet van dreigementen en doe het liever op een andere manier. Daarom heb ik besloten zelf de topclubs te benaderen. We wachten nu op de KNVB”, aldus Fontein.

http://www.telesport.nl/voetbal/1875203/Fontein___Kesler_kortzichtig_over_Jong_Oranje_.html?p=1,1

Related posts