Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’

Ajax trekt zich niets aan van de stevige taal van FC Groningen. ,,We weten dat Luis Suárez naar Ajax wil.” Ajax’ technisch directeur Martin van Geel reageert via De Telegraaf op het relaas van FC Groningens algemeen directeur Hans Nijland, die heeft laten weten dat de Groningers niet van plan zijn Suárez aan de Amsterdamse club te verkopen en zelfs niet eens open staan voor onderhandelingen over de Uruguayaanse aanvaller.

,,FC Groningen wil niet meewerken”, bevestigt Van Geel. ,,We hebben tot drie keer toe met de club contact gezocht. We mogen volgens de reglementen daarna wel degelijk met de zaakwaarnemer van Suárez praten. We hebben dat ook gedaan.’

,,We hoorden namelijk dat Suárez wel interesse in een overgang had. En na een gesprek met het management van Suárez weten we zeker dat hij graag naar Ajax verhuist. We willen hem daarom nog steeds graag overnemen.”

Ajax is op zoek naar versterking van de voorhoede aangezien de club binnen een week Tom De Mul (Sevilla), Kenneth Perez (PSV) en Ryan Babel (Liverpool) zag vertrekken.

Niet meewerken
FC Groningen wil echter niet meewerken aan een overgang van Suarez naar Amsterdam. “In het verleden moest FC Groningen de beste spelers verkopen vanwege de financiële situatie van de club. Die tijd ligt nu achter ons. We zijn een gezonde club met een positief eigen vermogen. We voelen ons tegenover de sponsors en supporters verplicht om Suarez te behouden. We willen dus niet over een vertrek naar Ajax praten.”

Related posts