‘Witte rook vandaag verwacht bij transfer Babel; Liverpool verhoogt bod naar 17,5 miljoen’

De transfer van Ryan Babel naar Liverpool zal vandaag zo goed als zeker worden afgerond. Ajax en Liverpool zijn weer een stuk dichter bij elkaar gekomen. De Engelse topclub kwam gisteren terug met een hoger bod: omgerekend ongeveer 17,5 miljoen euro. Ajax stelde de vraagprijs maandag vast op 20 miljoen. Omdat Liverpool na het eerste bod van 15 miljoen precies in het midden is gaan zitten, zal een akkoord niet snel op zich laten wachten. ‘The Reds’ spraken zelfs de verwachting uit dat er vandaag al witte rook te zien is.

Inmiddels heeft Ajax ook Babels zaakwaarnemer Winnie Haatrecht toestemming gegeven om de onderhandelingen te openen. Niet alleen om sportieve redenen, maar ook financieel gezien is de transfer voor Babel uiterst interessant. De rappe aanvaller ontvangt namelijk ook een percentage van de transfersom.

Zie ook eerdere berichten:
10 juli 2007: ‘Vaart achter transfer Babel die voor maandag rond moet komen’
10 juli 2007: BBC: ‘Liverpool bereid vraagprijs voor Babel te betalen. Woensdag keuring?’
9 juli 2007: Sporttribune: ‘Transfer Babel naar Liverpool rond voor 17 miljoen’
9 juli 2007: Van Geel: ‘Bod Liverpool op Babel meer dan 14 miljoen’
9 juli 2007: Liverpool doet bod van 10 miljoen op Babel
25 juni 2007: Babel: ‘ik speel volgend jaar gewoon voor Ajax’
24 juni 2007: Interesse Arsenal in Babel en Huntelaar als Anelka niet komt
16 juni 2007: Babel droomt ervan om bij Arsenal onder Wenger te spelen
15 juni 2007: De Haan adviseert Babel; ‘Nog niet klaar voor buitenland; Blijf voorlopig bij Ajax’

Related posts