‘Vaart achter transfer Babel die voor maandag rond moet komen’

De kans dat Ryan Babel zich maandag bij Ajax meldt voor zijn eerste training, wordt met de dag kleiner. Liverpool maakt er serieus werk van Ryan Babel naar Anfield te halen. De Engelsen hebben miljoenen over voor het talent. Liverpool wil snel zaken doen en heeft zijn bod inmiddels verhoogd tot ruim zeventien miljoen euro, zo meldt het Algemeen Dagblad. Beide partijen komen snel dichter tot elkaar en een akkoord ligt binnen handbereik, zo is de verwachting.

,,We zijn in onderhandeling met Liverpool,’’ is het enige wat technisch directeur Martin van Geel van Ajax erover kwijt wil. ,,Inhoudelijk kan ik er even niet meer over zeggen.’’ De aanvaller verlengde onlangs zijn contract bij Ajax tot medio 2010 waardoor Ajax in een sterke onderhandelingspositie verkeerd.

Witte rook
,,Als het goed zit bij een transfer, gaat het altijd snel,’’ zegt Winnie Haatrecht, zaakwaarnemer van de Ajax-aanvaller. ,,Tot nu toe lijkt er inderdaad vaart achter te zitten, dat is een goed teken. Maar er is nog geen witte rook, dus we wachten het af. Voor maandag moet het akkoord er wel zijn, want Ryan gaat niet eerst bij Ajax trainen en dan alsnog weg. Dat zien we niet zitten.’’

Miljoenen
De laatste speler uit eigen huis die Ajax voor een fors bedrag verkocht was Andy van der Meyde, die in 2003 voor acht miljoen euro aan Internazionale werd verkocht. Liverpool smijt met miljoenen; afgelopen week werd de Spaanse aanvaller Fernando Torres gestrikt voor 36 miljoen euro.

Haatrecht benadrukt dat Babel een helder beeld wil hebben van het sportieve plaatje, alvorens een beslissing te nemen. Dat de voetballer droomt van een carrière in Engeland, is nooit een geheim geweest. Babel ging afgelopen seizoen al sfeer snuiven bij Arsenal, op bezoek bij zijn vriend Robin van Persie.

De Amsterdammer weet alles over de Engelse topclubs en het Premiership. ,,Daar spelen, dat is wel het uiteindelijke doel,’’ zei hij nog tijdens het afgelopen EK-jeugd in eigen land.

Vleugel
Vraag is vooral nog of Babel sportief voldoende perspectief ziet op Anfield. De Amsterdammer beschouwt zichzelf in de eerste plaats als spits, maar Liverpool-trainer Rafael Benitez ziet Babel vooral als optie voor de linkervleugel.

Boudewijn Zenden en Luis Garcia vervulden die rol tijdens het afgelopen seizoen, maar beide spelers zijn inmiddels vertrokken. In de spits heeft Benitez volop keus met onder anderen Fernando Torres, Andrei Voronin, Peter Crouch en Nederlander Dirk Kuyt.

Zie ook eerdere berichten:
10 juli 2007: BBC: ‘Liverpool bereid vraagprijs voor Babel te betalen. Woensdag keuring?’
9 juli 2007: Sporttribune: ‘Transfer Babel naar Liverpool rond voor 17 miljoen’
9 juli 2007: Van Geel: ‘Bod Liverpool op Babel meer dan 14 miljoen’
9 juli 2007: Liverpool doet bod van 10 miljoen op Babel
25 juni 2007: Babel: ‘ik speel volgend jaar gewoon voor Ajax’
24 juni 2007: Interesse Arsenal in Babel en Huntelaar als Anelka niet komt
16 juni 2007: Babel droomt ervan om bij Arsenal onder Wenger te spelen
15 juni 2007: De Haan adviseert Babel; ‘Nog niet klaar voor buitenland; Blijf voorlopig bij Ajax’

Related posts