Van Geel: ‘Bod Liverpool op Babel meer dan 14 miljoen’

Ajax onderhandelt met Liverpool over een onmiddellijke overgang van Ryan Babel. De Engelse club heeft maandagochtend een bod van meer dan veertien miljoen euro uitgebracht volgens het ANP. Technisch directeur Martin van Geel heeft Liverpool al een tegenvoorstel gedaan. De vraagprijs schijnt op 20 miljoen euro te liggen.

NOS Teletekst meldt zojuist dat het om een bod van 15 miljoen euro zou gaan. Van Geel wilde eigenlijk niet zeggen hoeveel geld Liverpool geboden heeft. ,,Maar ik wil wel zeggen dat het niet om een bod van veertien miljoen euro gaat. In dat geval hadden we dat bod namelijk niet serieus genomen. Liverpool heeft aanzienlijk meer geld geboden. Wij hebben inmiddels een tegenvoorstel gedaan”, zegt hij.

De twintigjarige aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Ajax tot 2010. ,,Ryan ligt nog drie jaar bij ons vast”, bevestigde Van Geel. “Daarom kunnen we zo’n hoog bedrag voor hem vragen.”

,,We houden ons nog niet bezig met een eventuele transfer’, reageert Babels’ zaakwaarnemer Winny Haatrecht op het bod van Liverpool. ‘Er zijn vier fases. Eerst moeten de clubs eruit komen. Dan moet het management van Ryan bij Liverpool technisch perspectief zien. Ten derde moet Ryan een goed gevoel hebben bij de club en tenslotte moet de club de financiële eisen van de speler in kunnen willigen. Nu zijn we nog niet verder dan dat Liverpool in gesprek is met Ajax, maar de belangstelling streelt Ryan.”

De verliezend finalist van de laatste editie van de Champions League versterkte zich eerder voor een bedrag van 36 miljoen euro met de centrumspits van het Spaanse nationale elftal; Fernando Torres.

Zie ook eerdere berichten:
9 juli 2007: Liverpool doet bod van 10 miljoen op Babel
25 juni 2007: Babel: ‘ik speel volgend jaar gewoon voor Ajax’
24 juni 2007: Interesse Arsenal in Babel en Huntelaar als Anelka niet komt
16 juni 2007: Babel droomt ervan om bij Arsenal onder Wenger te spelen
15 juni 2007: De Haan adviseert Babel; ‘Nog niet klaar voor buitenland; Blijf voorlopig bij Ajax’
Related posts