Ex-Ajacieden Boukhari, Charisteas en Wooter vinden nieuwe club

Ex-Ajacied Nourdin Boukhari vertrekt naar Sparta. De 27-jarige aanvaller tekende zaterdag een contract voor drie jaar op Het Kasteel. Daarmee keert de Marokkaanse aanvaller terug bij de Spartanen, waar hij van 1999 tot 2002 ook al voor speelde.

Na zijn periode bij Sparta belandde hij bij Ajax, maar kon daar in drie seizoenen niet uitgroeien tot een volwaardig basisspeler. Na vier jaar onder contract te hebben gestaan bij de Amsterdammers, waarvan een uitgediend op huurbasis bij NAC Breda, koos hij vorig jaar voor het Franse FC Nantes. AZ huurde de aanvaller halverwege het seizoen, maar zag af van een optie tot koop.

Charisteas
Een andere ex-Ajacied; Angelos Charisteas (27) tekent komende week een vierjarig contract bij 1. FC Nürnberg. Dat maakte de Duitse bekerwinnaar vrijdag bekend. De Griekse spits die net voor het sluiten van de transfermarkt in augustus vorig jaar met de nodige ophef van Ajax naar Feyenoord verhuisde, moet alleen nog de medische keuring ondergaan. ,,Door de successen van vorig seizoen van Nürnberg en de veranderde situatie bij Feyenoord is dit een mooie kans”, aldus Charisteas.

,,Ik ken Tomás Galásek van mijn tijd bij Ajax en hij heeft me al wat meer verteld over de club”, vervolgde de spits op de website van Nürnberg. Afgelopen seizoen was Charisteas eerste keus bij Feyenoord, maar door de komst van Roy Makaay leek voor hem een plek op de bank het hoogst haalbare.

Nordin Wooter
Voor de wat oudere Ajacieden onder ons die hem nog wel kennen: Nordin Wooter gaat weer op Cyprus voetballen. De dertigjarige ex-Ajacied verlaat het Turkse Sivasspor om aan de slag te gaan bij AEK Larnaca. De oud-Ajacied droeg op het eiland eerder al het shirt van Anorthosis Famagusta. Wooter speelde eerder voor Ajax, Real Zaragoza, Watford, RBC Roosendaal, Sporting Braga, Anorthosis Famagusta, Panathinaikos en Sivasspor.

Related posts