Stam begint aan laatste seizoen van imposante profcarrière

Jaap Stam zal komend seizoen zijn laatste wedstrijden in het betaalde voetbal spelen. De verdediger wil nog één seizoen door bij Ajax en hoopt zijn imposante carrière af te sluiten op het Leidseplein, wanneer hij de landstitel omhoog tilt als aanvoerder van de Amsterdammers.

,,De beslissing is al gevallen, daar hoeven we niet moeilijk over te doen”, liet de routinier optekenen. ,,Het is fantastisch om te voetballen, dat vind ik nog steeds. Maar het brengt ook allerlei verplichtingen met zich mee. Ik ben nu bijna 35, een moment om eens goed na te denken. Dan moet je voor jezelf kiezen”, aldus Stam tegenover het AD.

Martin van Geel is naar eigen zeggen op de hoogte van de beslissing van de verdediger. ,,Jaap heeft een aflopend contract, net als Edgar Davids overigens. Of wij nog met hen gaan praten, is nu moeilijk te zeggen. Zeker Jaap is stellig in zijn mening dat hij stopt. We gaan het volgen en als er een opening is en wij willen ook verder, dan zullen we zeker een poging wagen”, aldus de bestuurder.

Stam werd vorig jaar overgenomen van AC Milan door de Amsterdamse formatie. Daarvoor stond de mandekker pur sang op de loonlijst bij FC Zwolle, Cambuur Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United en Lazio Roma. Tevens droeg hij liefst 67 maal het Oranje.

Related posts