Beerens vond stap naar Ajax te groot en vertrekt naar Heerenveen

Roy Beerens werd eerder in verband gebracht met Ajax maar tekende donderdag een contract dat hem voor vier jaar bindt aan sc Heerenveen: ,,Heerenveen is een mooie club. Na één gesprek wist ik genoeg. Ik heb ook niet meer met Ajax gesproken.” De aanvaller legt op de officiële website uit dat hij de stap naar Ajax te groot vond. Eerder wees Beerens de door PSV aangeboden contractverlenging van de hand, omdat hij denkt in Heerenveen meer speeltijd te krijgen. Ook een Spaanse club kreeg nul op het rekest.

Na de geruchten over de interesse van Ajax kwam ook nog het bericht naar buiten dat de jeugdinternational betrokken zou worden in een deal rond de transfer van Kenneth Perez naar Ajax. Dit gerucht, uit de dikke duim van de Engelse boulevardkrant The Sun werd door onze redactie snel ontrafeld (zie bericht).

De belangstelling voor Beerens wakkerde aan door zijn goede spel tijdens het EK Onder-21. ,,Tijdens het EK heeft mijn zaakwaarnemer contacten gelegd. Ajax had interesse, PSV wilde verlengen en er was belangstelling uit Spanje. De keuze viel op Heerenveen. Ik wilde in Nederland blijven en Heerenveen is een mooie club. Na één gesprek wist ik genoeg. Ik heb ook niet meer met Ajax gesproken, die stap vond ik te groot. Als je meteen naar een grote club gaat kun je ver terugvallen.”

Related posts