Perez gewoon aanwezig op eerste training (incl. fotoverslag)

Het was even de vraag of Keneth Perez vandaag zou verschijnen op de eerste training van het nieuwe seizoen. Maar de Deen was vandaag gewoon aanwezig en werd door het publiek positief ontvangen. Er waren ongeveer duizend bezoekers op de eerste training afgekomen. Perez voelde zich mede door de positieve reacties van het publiek erg goed, en zei zelfs open te staan voor Ajax, wat hij hiermee bedoelt is ons niet geheel duidelijk. Gisteravond had de Deen een gesprek met coach Henk ten Cate. Over de inhoud daarvan worden geen mededelingen gedaan.

Heb jij foto’s van de eerste training? Mail ze ons: info@ajaxf-side.nl

Ik voel me geen paria”, aldus Perez. ,,Ik ben goed opgevangen door de spelers. Ik ben alleen erg teleurgesteld.”. Het is nog onduidelijk wat de toekomst van Perez bij Ajax zal zijn, als er nog toekomst is…

Perez kwam nota bene als eerste het veld op! Urby Emanuelson en Edgar Manucharyan ontbraken bij de aanvang, maar die laatste meldde zich later op een ander trainingsveld, net als de tijdens het EK<21 aan zijn schouder geblesseerd geraakte Thomas Vermaelen. Michael Krohn-Dehli, die naar zou Sparta zou kunnen, was ook aanwezig. Aankoop Kennedy Bakircioglu ontbrak. Net als de andere internationals begint de Zweed pas maandag aan het seizoen. Nieuwe gezichten waren de aanwinsten Laurent Delorge en Erik Heijblok en stagiairs Jürgen Colin, Thembinkosi Fanteni en Sameegh Doutie. Halverwege de oefensessie ontstaken supporters Bengaals vuurwerk om de nieuwe jaargang waardig in te luiden.

Goed gevoel
Nieuwkomer Laurent Delorge keek zijn ogen uit. “Ik heb er een goed gevoel over”, vertelde de middenvelder tegen highlow.nl. “Over Ajax, over deze eerste training, maar wat ook prachtig was, was het vuurwerk van de supporters.” Voelt de speler druk? “Druk? Nee joh, bij ADO Den Haag moest ik me ook bewijzen en vechten voor een plek in de basis. Dat is bij Ajax echt niet anders. Natuurlijk is de concurrentie bij Ajax wel groter. De andere spelers hebben al veel krediet opgebouwd en het is nu aan mij om ook krediet te verkrijgen. Ik moet er gewoon erg hard voor vechten.” Delorge vertelde ook op welke positie hij zich gaat richten. “Ik ga voor een positie rechts van het centrum op het middenveld. Dat ligt het beste bij mijn manier van spelen.”


Fotoverslag Sportweek

Related posts