Volendam en Ajax gaan samenwerken

FC Volendam zal op de komende opendag een samenwerkingsverband met Ajax ondertekenen. Dat maakte de club woensdag bekend. Het samenwerkingsverband is vooral gericht op de jeugd en de scouting. ,,We hebben hier maanden lang aan gewerkt”, aldus Cor Tol, woordvoerder van Het Andere Oranje tegenover Elf Voetbal. ,,Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook spelers worden uitgewisseld. Dat kan ook al in de C-afdeling zijn.”

Het idee voor een samenwerkingsverband bestond al jaren, maar tot een akkoord van de twee clubs uit Noord-Holland kwam het nooit. ,,De financiële eisen die Ajax stelde waren voor Volendam niet haalbaar”, zegt Tol. ,,Maar nu hebben ze een analyse van de eigen keuken gemaakt en beseffen ze dat het een verbreding van de horizon en hun werkveld is. Ajax heeft in dit geval ook het initiatief genomen.”

Related posts