Ten Cate overtuigd van kwaliteit Colin, stage slechts om fitheid te testen

In de nieuwe papieren uitgaven van Voetbal International laat Henk ten Cate weten overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Jürgen Colin. De oefenmeester zegt de verdediger vooral te willen bekijken op het gebied van fitheid en gretigheid. ,,Ik hoef in die drie weken niet te zien of hij goed kan voetballen, want ik weet dat hij dat kan. Wat ik wel wil zien is of hij fit en gretig is en bij de club past”, aldus Ten Cate. Volgens VI moet hij slechts 250.000 euro kosten.

Colin zelf is vastberaden te slagen in Amsterdam: ,,Het eerste contact dateert van eind april. Mijn zaakwaarnemer Hakim Slimani heeft de meeste gesprekken gevoerd, maar ik heb zelf natuurlijk ook met Henk ten Cate gesproken. Dat ik deze kans krijg, is voor mij een hele vette verrassing. Ik was helemaal de weg kwijt, zo blij was ik. Het is mijn droom ooit in het shirt van Ajax te spelen en die mogelijkheid krijg ik nu. Drie weken lang zal ik alles doen om te laten zien dat ik een Ajax-waardige speler ben.”

Dom bezig
De oud-speler van PSV, RC Genk en NAC Breda verwacht dat de transfer naar Ajax zal doorgaan. “Als het niet doorgaat, hoop ik dat ik veel heb geleerd en dat ik mezelf niets kan verwijten. Maar als ik deze kans nog laat schieten, ben ik ongelooflijk dom bezig. Dat gebeurt dus ook niet. Het enige waardoor het volgens mij nog kan misgaan, is als ik een blessure krijg.”

Colin kijkt uit naar zijn stageperiode. ,,Ik hoop dat ik een beetje in de groep pas, maar ik verwacht eigenlijk geen problemen. Ik begrijp dat mensen denken dat het een heel grote stap is van de nummer zestien uit de Engelse eerste divisie naar Ajax, maar ik heb er alle vertrouwen in. Met mijn spel pas ik goed bij de club. Ik hou van combinatievoetbal. Bovendien functioneer je ook beter met betere spelers om je heen. Bovendien kan ik ontzettend veel leren van de ervaring van spelers als Edgar Davids en Jaap Stam.”

Zie ook eerdere berichten uit deze soap:
2 juli 2007 Colin: ‘Mijn hart lag altijd bij Ajax maar nooit uitgesproken omdat ik bij psv zat’
2 juli 2007 Jürgen Colin 3 weken op proef bij Ajax

Related posts