Perez-soap deel 24: Transfer definitief van de baan; PSV richt zich op andere aanvallers

Volgens het Algemeen Dagblad lijkt de transfer van Kenneth Perez definitief van de baan. P$v richt zich op twee andere aanvallers. Pas als die pogingen nergens toe leiden, komt Perez weer bij p$v in beeld. Ook Feyenoord lijkt niet meer in de markt voor de aanvaller. Tussen Ajax en PSV zou het volgens het AD een prestigezaak zijn geworden, omdat de Eindhovenaren Ajax ervan betichten tussentijds de vraagprijs te hebben verhoogd, toen de club een akkoord wist te bereiken met Feyenoord over een hogere transfersom. Perez zal zich dan ook gewoon moeten melden op de eerste training.

Op vrijdag 15 juni bereikte PSV in Nice een akkoord met de zaakwaarnemer van Perez over een contract voor drie jaar. Ajax had toen al een indicatie van de vraagprijs gegeven, die rond de miljoen euro lag. Op basis daarvan vertelde de PSV-delegatie Perez dat hij ervan uit kon gaan dat de transfer zou rondkomen. In het weekeinde daarop bereikte Ajax echter een akkoord met Feyenoord over Perez, voor een veel hoger bedrag dan een miljoen. En toen PSV na dat weekeinde liet weten aan de oorspronkelijke prijs te willen voldoen, liet Ajax weten dat de oude vraagprijs niet meer gold. De Amsterdammers wilden nu 1,8 miljoen euro voor de aanvaller hebben.

In Eindhoven werd dat bericht met verbijstering ontvangen. Er werd anderhalve week heen en weer gemaild en gebeld, waarbij PSV het bod verhoogde tot 1,2 miljoen. Vervolgens werd een afspraak gemaakt tussen beide clubs. Daarbij waren namens Ajax de directeuren Martin van Geel en Maarten Fontein aanwezig. PSV werd vertegenwoordigd door technischmanager Stan Valckx en juridisch adviseur Peter Fossen.

Tijdens dat gesprek herinnerde PSV de Amsterdamse delegatie aan de oude vraagprijs van een miljoen. Ajax ontkende niet dat dit bedrag ooit genoemd was, maar liet weten dat er een nieuwe situatie was ontstaan. Daarop kapte de Eindhovense delegatie het gesprek af en stapte in de auto naar huis. Sindsdien is de onderlinge verhouding tussen Ajax en PSV ronduit koel en is de transfer van Perez in een impasse beland. Het gaat al lang niet meer om geld alleen, want de Eindhovenaren zouden de resterende zes ton voor de speler best kunnen ophoesten. Het is vooral een prestigezaak geworden. In Brabant voelen ze zich gepiepeld door Ajax dat in Eindhoven wordt beticht van een ‘onbetrouwbare en onfatsoenlijke’ manier van handelen. Daarom heeft PSV op voorhand weinig vertrouwen in een nieuwe onderhandelingsronde met de Amsterdammers.

Ookgeïrriteerd door de opstelling van PSV
Ook de speler is boos op zijn werkgever Ajax en inmiddels ook geïrriteerd door de opstelling van PSV. Perez vindt dat de landskampioen de morele verplichting heeft zijn transfer koste was kost af te ronden. Hij staat volledig met lege handen omdat de belangstelling van Feyenoord ook is verflauwd. Tijdens zijn presentatie liet de nieuwe Feyenoord-trainer Bert van Marwijk weten ‘het niet logisch te vinden’ als de Deen alsnog naar Rotterdam zou komen.

Ajax en PSV hebben beide geen behoefte om al te diep op de zaak in te gaan. Een woordvoerder van de Amsterdammers laat weten dat de club geen enkele behoefte heeft aan commentaar. Hetzelfde geluid komt uit Eindhoven. ,,Misschien dat er ooit een moment komt dat wij hier iets over kwijt willen, maar dat is nog niet aangebroken,’’ aldus Stan Valckx.

Zie ook eerdere berichten uit deze soap:
28 juni 2007 Perez-soap deel 23: Bericht The Sun over ruil Perez – Beerens achterhaald en onjuist
28 juni 2007 Perez-soap deel 22: ‘Buitenlandse club meldt zich bij Ajax voor Perez’
28 juni 2007 Perez-soap deel 21: Perez ruilen voor Beerens
26 juni 2007 Perez-soap deel 20: Perez wil duidelijkheid, maar die is er al
26 juni 2007 Perez-soap deel 19: PSV droomt nog steeds van Perez
22 juni 2007 Perez-soap deel 18: Ajax en PSV staken voorlopig de onderhandelingen
21 juni 2007 Perez-soap deel 17: Ajax en PSV onderhandelen vandaag weer verder
20 juni 2007 Perez-soap deel 16: Ajax en PSV worden het weer niet eens over transfersom Perez
20 juni 2007 Perez-soap deel 15: ‘PSV komt met nieuw, verhoogd, bod’
19 juni 2007: Perez-soap deel 14: Van Marwijk: ‘Perez moet graag komen en anders niet’!
15 juni 2007: Perez-soap deel 13: Belachelijk bod van half miljoen van PSV; feyenoord bood 2 miljoen
15 juni 2007: De Perez-soap; Nu is Ajax weer boos op Perez!
14 juni 2007: Ajax was al akkoord met Feyenoord’ Perez is echt boos!
13 juni 2007: PSV weet wat Ajax vraagt voor Perez, Feyenoord zou ‘korting’ krijgen
13 juni 2007: Onderhandelingen met PSV over Perez verlopen stroef. Perez boos op Ajax
12 juni 2007: ‘Ajax blaast transfer Perez naar PSV af’
12 juni 2007: Perez naar PSV? De AFCASupportersclub ziet de bui al hangen!
11 juni 2007: Perez niet naar Feyenoord maar voor 3 jaar naar PSV
9 juni 2007: Perez wil zelf het liefst naar PSV; Speler en club zijn al zo goed als rond
8 juni 2007: Na Feyenoord meldt nu ook PSV zich voor Perez
6 juni 2007: ‘Perez ziet in Feyenoord een serieuze optie’
5 juni 2007: Kenneth Perez; De ideale invaller die een basisspeler wil zijn
4 juni 2007: Na Feyenoord meldt nu ook PSV zich voor Perez

Related posts