De Ridder niet naar Ajax maar voor drie jaar naar Birmingham

Niet Ajax maar Birmingham City is de nieuwe club van Daniël de Ridder. De 23-jarige jeugdinternational kan zich gaan opmaken voor het Premiership. De Ridder tekende een contract voor drie jaar in Birmingham, zo meldt VI. De Ridder verruilde in 2005 Ajax voor Celta de Vigo. Maar een onverdeeld succes werd zijn verblijf in Spanje niet. Door blessures speelde hij meer níet dan wél. Op het EK Onder-21 groeide de aanvaller uit tot een vaste waarde in het Jong Oranje van coach Foppe de Haan.

Terwijl De Ridder actief was op het jeugd-EK, degradeerde Celta de Vigo uit de Primera División. Beide partijen besloten het tot 2010 doorlopende contract te ontbinden, zodat de oud-Ajacied zijn handen vrij had een nieuwe club te vinden. Ajax had interesse. De Ridder sprak ook met Ten Cate en Van Geel (zie eerdere bericht) maar koos dus toch uiteindelijk voor Birmingham City.

Related posts