Jeugdopleiding Ajax uitgebreid met C3-team

Ajax start vanaf volgend seizoen met een nieuw jeugdteam. Nadat in de loop der jaren de jeugdopleiding werd uitgebreid met een F1, E3 en D3, zal op sportcomplex De Toekomst straks ook een C3-team aantreden. Arnold Mühren zal het nieuwe team gaan trainen. De uitbreiding van de C-junioren is een logische stap, volgens Jan Olde Riekerink, per 1 juli hoofd opleidingen; ,,De C-junioren zijn de moeilijkste leeftijdsgroep om te trainen. De spelers zijn in de groei en moeten omgaan met grote fysieke veranderingen. In deze groep zie je tussen de jongens grote verschillen in ontwikkeling. Met een derde C-team in de opleiding hebben we langer de tijd om het talent te observeren. Ik verwacht niet dat het selectiecriterium verandert door de komst van een C3. Het geeft ons eenvoudigweg meer ruimte.”

Olde Riekerink verwacht niet dat er over een aantal jaar ook een B3 in de opleiding zal zijn. ,,Na de C’s heb je je een duidelijk beeld kunnen vormen van een speler. Dan weet je of ze de stap kunnen maken.”

Related posts