Boerrigter van Ajax naar FC Zwolle

Derk Boerrigter verruild Ajax voor FC Zwolle. De 20-jarige linksbuiten, die twee jaar geleden overkwam van FC Twente, mocht vertrekken bij Ajax. Bij de eerstedivisionist heeft hij een contract voor één seizoen getekend, met de optie om deze verbintenis tussentijds met één jaar te verlengen. Het afgelopen half jaar speelde Boerrigter op huurbasis voor Haarlem. Bij de Noord-Hollanders speelde hij acht duels, waarin hij één keer scoorde. Tot een debuut in de hoofdmacht van Ajax kwam Boerrigter nooit.

Boerrigter werd in mei 2005 door Ajax aangekocht als een groot talent. De 18-jarige linksbuiten stond destijds ook in de belangstelling van PSV maar hij verkoos Ajax boven de lampjes omdat Ajax met buitenspelers speelt. Nadat hij onlangs te horen kreeg dat zijn aflopende contract in Amsterdam niet verlengd zal worden dacht hij er serieus over na zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Hij was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe club, maar zijn zoektocht leverde weinig op, totdat dus uiteindelijk FC Zwolle aan de bel trok.

Zie ook eerdere berichten uit deze soap:
11 maart 2007 Ajax niet verder met aantal talenten waaronder Timisela en Boerrigter
29 januari 2007 Haarlem huurt Jong Ajax-speler Derk Boerrigter
7 mei 2005 Ajax maakt aantrekken Derk Boerrigter officieel bekend
4 mei 2005Twente-jeugdspeler Boerrigter verkiest Ajax boven PSV

Related posts