Werkstraffen voor relschoppers bekerhuldiging

De rechtbank in Amsterdam heeft zes relschoppers vandaag veroordeeld tot werkstraffen tussen de veertig en zestig uur. Ook kregen de zes mannen, in leeftijd variërend tussen de 18 en 27 jaar, voorwaardelijke celstraffen tot een maand. Deze zes sukkels die het meenden te moeten verstieren voor de echte fans werden opgepakt op het Leidseplein tijdens rellen na de bekerhuldiging van Ajax op 7 mei.

Alle zes zijn ze veroordeeld voor openlijke geweldpleging. De rechter legde de zes bovendien een extra sanctie op. Ze mogen zich twee uur vóór of na een wedstrijd van Ajax niet bevinden binnen een kilometer van de middenstip van het veld waarop de ploeg speelt. Ook krijgen ze een stadionverbod voor de Amsterdam ArenA. Eén hooligan moet daarnaast een schadevergoeding betalen omdat hij zo stoer was dat hij het gevecht aandurfde met een weerloos bushokje. De zaken tegen twee andere relschoppers zijn aangehouden, omdat er nog extra getuigen moeten worden gehoord en nieuw bewijsmateriaal moet worden bekeken.

Wat ons betreft kan men deze randfiguren niet zwaar genoeg straffen. Dit heeft namelijk niks met voetbal te maken en deze figuren zorgen dat het voor de echte fans verstierd wordt.

Related posts