Voetbalwet volgend jaar van kracht

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken neemt een initiatief over uit de Tweede Kamer voor een voetbalwet. Die beoogt relschoppers uit de stadions te weren en strenger aan te pakken. De voetbalwet is een initiatief van CDA, PvdA en VVD. Ook de KNVB is tevreden over het wetsvoorstel, die in het seizoen 2008/2009 zou moeten ingaan. De Kamerleden Atsma, Spekman en Zijstra boden de wet vandaag aan Ter Horst en voorzitter Kesler van het betaald voetbal van de KNVB aan.

Het wetsvoorstel staat dat vandalen met een stadionverbod zich voor iedere wedstrijd moeten melden.Wie niet komt opdagen, kan een boete van drieduizend euro of drie maanden celstraf krijgen. De meldplicht, die ook opgaat voor Europese duels, kan heel snel worden opgelegd, terwijl dat nu nog maanden duurt.

Related posts