EK-21: Jong Oranje opnieuw Europees Kampioen

Jong Oranje heeft zich vanavond opnieuw tot Europees Kampioen weten te kronen. Na de verrassende toernooiwinst in 2006, won de ploeg van trainer Foppe de Haan ook de tweede finale in successie via doelpunten van Otman Bakkal, Ajacied Ryan Babel, Maceo Rigters en Luigi Bruins met liefst 4-1 van Servië.

Na de vroege voorsprong van Nederland (doelpunt Bakkal) kwam Jong Servië terug in de wedstrijd, mede dankzij wijfelend ingrijpen van doelman Boy Waterman. Desondanks bleef de ploeg ook aanvallend gevaarlijk, maar voor rust werd niet meer gescoord. Meteen na de hervatting leek Servië op gelijke hoogte te komen, maar het gevaar werd ternauwernood ongedaan gemaakt. Een kwartier later was het wel raak, maar aan de andere kant. Ryan Babel schoot de belangrijke 2-0 binnen, en zag binnen de minuut dat een overtreding op hem de tweede gele kaart voor Kolarov opleverde. De wedstrijd was gespeeld, en kon uitgevoetbald worden.

Toernooitopscorer Maceo Rigters maakte er al snel 3-0 van, en na een tegentreffer mocht invaller Bruins in de slotminuten voor de eindstand zorgen: 4-1. Opnieuw was oud-Ajacied De Ridder de aangever, evenals bij twee eerdere doelpunten.

In de Groningse Euroborg mochten (reserve-)aanvoerder Maduro en Vlaar gebroederlijk de beker omhoog houden. Nederland flikte het voor de tweede maal op rij om de Europese titel binnen te halen, een prachtige prestatie voor de jonge ploeg!

Nederland – Servië 4-1 (1-0)
17. Bakkal 1-0
60. Babel 2-0
67. Rigters 3-0
79. Mrdja 3-1
87. Bruins 4-1.

Toeschouwers: 20.000.
Scheidsrechter: Skomina (Slv).
Rode kaart: 62. Kolarov (Servië/2xgeel).
Gele kaart: Drenthe, Beerens (Nederland), Dusko Tosic, Mrdja (Servië).
Bijzonderheid: Babel (Nederland) mist in 70e minuut strafschop.

Nederland: Waterman; Zuiverloon, Donk, Kruiswijk en Pieters (90. Jong-a-Pin); De Ridder, Maduro, Bakkal en Drenthe (79. Beerens); Babel en Rigters (69. Bruins).
Servië: Kahriman; Rukavina, Ivanovic, Dusko Tosic en Kolarov; Basta (72. Babovic), Smiljanic, Drincic (65. Zoran Tosic), Milovanovic en Jankovic; Rakic (72. Mrdja).

Related posts