EK-21: Hedwiges Maduro aanvoerder in de finale

Hedwiges Maduro is vanavond in de finale van het EK onder 21 jaar tegen Servië, in de Euroborg te Groningen, de aanvoerder van het Nederlands elftal. De Ajacied neemt de band over van de geblesseerde Ron Vlaar.

Maduro ziet de Servische ploeg als de gewenste finalist. De middenvelder wilde liever niet opnieuw tegen België uitkomen. “Ik hoopte al dat we tegen een ander land zouden spelen. Het is altijd raar als je een tegenstander twee keer tegenkomt tijdens een toernooi.” Mocht Nederland de titel prolongeren dan zal Maduro de beker ophalen en als eerste omhoog houden.

Maduro was in 2005 al eerder de aanvoerder van Oranje, destijds droeg hij de band tijdens het WK onder 20 jaar in eigen land.

Opstelling Jong Oranje: Waterman; Zuiverloon, Donk, Kruiswijk en Pieters; De Ridder, Maduro, Bakkal en Drenthe; Babel en Rigters.

Related posts