EK-21: Foppe ziet sleutelrol voor Maduro weggelegd

Foppe de Haan ziet , in de halve finale op het EK onder 21 tegen Engeland, een sleutelrol weggelegd voor verdedigende middenvelder Hedwiges Maduro. De Ajacied keert terug in het elftal, na zijn absentie wegens een heupblessure, in de laatste groepswedstrijd tegen België. ,,Ik verwacht veel van hem. We moeten proberen op het middenveld iemand vrij te spelen en het spel snel te verplaatsen. Bij Engeland ligt aan de buitenkanten heel veel ruimte. Op de laatste trainingen deed Hedwiges het uitstekend. Hij heeft het vertrouwen terug en is daardoor een stuk dominanter aanwezig”, aldus De Haan tegenover De Telegraaf.

Maduro beaamt dat hij na een moeilijk seizoen in Amsterdam weer lekker in zijn vel zit. Volgens hem hebben de blessures en teleurstellingen bij Ajax – hij speelde afgelopen seizoen niet veel – hem rijper gemaakt. ,,Mentaal ben ik sterker geworden, maar fysiek ook. Doordat ik gedurende het seizoen terugkwam van een blessure, had ik de mogelijkheid om individueel veel met loop- en hersteltrainer Laurens Ebben te trainen. Dat werpt nu zijn vruchten af. In de selectie van Jong Oranje heb ik het gevoel dat ik belangrijk ben.”

Vermeer
De vraag is nog of ook Kenneth Vermeer vanavond in actie komt. Boy Waterman is zo goed als hersteld van zijn blessure waardoor Vermeer waarschijnlijk genoegen zal moeten nemen met een plek op de reserverbank. Het duel tussen Jong Oranje en Engeland staat vanavond al om 18:15 uur(!!) onder leiding van scheidsrechter Knut Kircher.

Vermoedelijke opstelling in Heerenveen:
Waterman; Zuiverloon, Vlaar, Donk, Pieters; De Ridder, Maduro, Bakkal, Drenthe; Babel, Rigters.

Related posts