Ajax net als PSV ook in ‘pot 2’ Champions League loting

Als Ajax zich weet te plaatsen voor de Champions League dan krijgt het, net als PSV, een beschermde status bij de loting voor de groepsfase. Beide teams zijn ingedeeld in ‘pot 2’, zo maakte de UEFA woensdag bekend. Dit betekent dat Ajax en PSV in de groepsfase in ieder geval niet uit kunnen komen tegen Olympique Lyon, FC Porto, Valencia, Sevilla, Benfica en AS Roma.

Als team in ‘pot 2’ komen Ajax en PSV sowieso bij één van de acht groepshoofden terecht. Dit zijn, naast titelhouder AC Milan, Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Chelsea en Manchester United. Ook Arsenal en Liverpool komen in principe in pot 1, maar zij moeten zich nog wel zien te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Mocht één van beide teams hier niet in slagen, dan schuift Valencia door naar pot 1.

Naast deze teams zijn ook VfB Stuttgart, Schalke 04, CSKA Moskou, Sporting Lissabon en Olympique Marseille al verzekerd van deelname aan de Champions League. Deze teams komen echter niet in aanmerking voor een plaats in pot 1 of 2 tenzij Ajax, Benfica, Valencia, Arsenal en/of Liverpool zich niet weten te kwalificeren. In dat geval kunnen zij een van de opengevallen plaatsen innemen.

Pot 1:
AC Milan, Barcelona, Real Madrid, Inter Milan, Chelsea en Manchester United. Daarnaast Arsenal en Liverpool als zij zich weten te kwalificeren.

Pot 2:
PSV, Olympique Lyon, FC Porto, Valencia, Sevilla, Benfica en AS Roma. Daarnaast Ajax, Benfica en Valencia als zij zich weten te kwalificeren.

Zie ook eerdere bericht:
Alle deelnemende ploegen Champions League bekend

Related posts