Alle deelnemende ploegen Champions League bekend

Gisteravond is de laatste competitie van Europa geeindigd. In Spanje is Real Madrid kampioen geworden. Dit houdt tevens in dat, nu alle competieties klaar zijn, ook alle deelnemers aan de Champions League bekend zijn. De loting voor de eerste twee voorrondes zal op 29 juni plaatsvinden.

Eerste voorronde (achtentwintig teams):

SK Tirana (Albanië), Rangers FC (Andorra), Pyunik Yerevan (Armenië), Khazar Lenkoran (Azerbaijan), Bate Borisov (Wit-Rusland), FK Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), Apoel Nicosia (Cyprus), Dinamo Zagreb (Kroatië), Levadia Tallinn (Estland), The New Saints (Wales), Olimpi Rustavi (Georgië), HB Torshavn (Faroer Eilanden), Tampere United (Finland), Derry City (Ierland), Linfield (Noord-Ierland), FH Hafnarfjardar (IJsland), Fk Astana (Kazachstan), Dudelange (Luxemburg), FK Ventspils (Letland), FBK Kaunas (Litouwen), Pobeda Prilep (Macedonië), Marsaxlokk (Malta), Sheriff Tiraspol (Moldavië), Zeta Golubovci (Montenegro), Murata (San Marino), Msk Zilina (Slowakije), Nk Domzale (Slovenië) en IF Elfsborg (Zweden).

Tweede voorronde (veertien teams):
Austria Salzburg (Oostenrijk), RC Genk (België), Levski Sofia (Bulgarije), FC Kopenhagen (Denemarken), Beitar Jerusalem (Israël), Rosenborg (Norwegen), Zaglebie Lubin (Polen), Slavia Praag (Tsjechië), Steaua Boekarest (Romenië), Rangers (Schotland), Rode Ster Belgrado (Servië), Besiktas (Turkije), Shakhtar Donetsk (Oekraïne) en Debrecen (Hongarije).

Derde voorronde (achttien teams):
Anderlecht (België), Toulouse (Frankrijk), Werder Bremen (Duitsland), AEK Athene (Griekenland), Liverpool, Arsenal (Engeland), Lazio (Italië), Ajax (Nederland), Benfica (Portugal), Sparta Praag (Tsjechië), Dinamo Boekarest (Roemenië), Spartak Moskou (Rusland), Celtic (Schotland), Sevilla, Valencia (Spanje), FC Zürich (Zwitserland), Fenerbahçe (Turkije) en Dinamo Kiev (Oekraïne).

Groepsfase (zestien ploegen):
Olympique Lyon, Olympique Marseille (Frankrijk), VfB Stuttgart, Schalke 04 (Duitsland), Olympiakos Piraeus (Griekenland), Manchester United, Chelsea (Engeland), AC Milan, Internazionale, AS Roma (Italië), PSV Eindhoven (Nederland), FC Porto, Sporting Portugal (Portugal), CSKA Moskou (Rusland), Real Madrid en Barcelona (Spanje).

Als we door alle rondes heen komen zullen we met ze allen op 21 mei 2008 bij de Champions League finale in het Luzhniki Stadion in de Russische hoofdstad Moskou zijn.

Related posts