Nieuwe trendt: Ook ADO plaatst misdragende supporters met foto op eigen website

Er is een nieuwe trend; In navolging van FC Utrecht, die vorige maand met veel succes foto’s van relschoppers op de eigen website plaatste, heeft ook ADO Den Haag op de eigen website van de club foto’s geplaatst van drie pubertjes die tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen vuurwerk afstaken en op het veld gooiden. De wedstrijd, die het afscheid van stadion Zuiderpark betekende en ook de laatste wedstrijd was van ADO voorlopig op het hoogste niveau, werd in de 49e minuut definitief gestaakt nadat supporters herhaaldelijk vuurwerk op het veld hadden gegooid. De club hoopt dat andere supporters de vandalen kunnen identificeren. Vier andere fans die zich tegen Groningen misdroegen zijn al geïdentificeerd en hebben een stadionverbod gekregen.

FC Utrecht had vorige maand veel succes met het plaatsen van foto’s van relschoppers op de website. Een aantal fans had zich tijdens het play-offduel tegen FC Groningen ernstig misdragen. De zes verdachten van wie de beelden openbaar waren gemaakt, meldden zich na enkele dagen bij de club. Of het succes van de Utrechtse actie invloed heeft gehad op het idee van ADO om de beelden openbaar te maken, wilde de woordvoerder niet bevestigen. Ajax-supporters verschenen tot dusverre alleen enkele malen in de uitzending en op de website van Opsporing Verzocht.

Related posts