EK-21: Jong Oranje met Vermeer, Babel en De Ridder in de basis maar zonder Maduro

Jong Oranje zal vanavond tegen Jong België met vier wijzigingen aantreden ten opzichte van de wedstrijd tegen Portugal. Ajacied Hedwiges Maduro, Boy Waterman, Calvin Jong-a-Pin en Julian Jenner ontbreken in de laatste groepswedstrijd aan de aftrap. Coach Foppe de Haanheeft na de gewonnen ontmoeting met Portugal een streep gezet door de namen van Maduro en Waterman.

De Ajacied hield aan het duel een heupblessure over. Waterman moest zich zelfs tijdens de wedstrijd laten vervangen met een rugkwetsuur. Zijn vervanger; Ajacied Kenneth Vermeer staat daardoor weer in de basis net als, uiteraard, Ryan Babel. Julian Jenner, die vooralsnog een tegenvallend toernooi speelt, moet plaats maken voor ex-Ajacied Daniël de Ridder.

Bij Jong België ontbreken de Ajacieden Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Vermaelen is geblesseerd en zal dit toernooi niet meer in actie komen. Vertonghen is geschorst nad twee gele kaarten in even zoveel voorgaande duels. De derde Ajacied bij de Rode Duivels; Tom de Mul moet hopen op speelminuten; Eerder mocht hij tegen Jong Portugal invallen maar tegen Jong Israel bleef hij het gehele duel op de bank.

Opstelling Jong Oranje:
Vermeer; Zuiverloon, Vlaar, Kruiswijk, Pieters; De Ridder, Donk, Bakkal, Drenthe; Babel, Rigters

Related posts