Foppe de Haan: ‘4-3-3 is niet meer van deze tijd’

Het onderscheidende Nederlandse voetbal (lee: Ajax-voetbal) met vleugelspitsen is volgens Foppe de Haan niet meer van deze tijd. De bondscoach van Jong Oranje zette de traditionele speeltijl op het EK onder 21 overboord en plaatste zich prompt voor de halve finale en de Olympische Spelen van volgend jaar. ,,Het voetbal is veranderd”, vertelde De Haan vanmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Jong België van morgen. ,,In het internationale voetbal is het 4-3-3-systeem niet meer van deze tijd. Je kunt wel 4-3-3 spelen, maar dan moet je het misschien op een andere manier invullen.”

,,Anders is het systeem vaak te statisch en voorspelbaar. Nu voetballen we veel dynamischer. In een formatie met drie aanvallers staat iedereen maar op zijn eigen plek”, aldus de bondscoach.

Related posts