De Haan adviseert Babel; ‘Nog niet klaar voor Buitenland; Blijf voorlopig bij Ajax’

Hij wordt regelmatig in verband gebracht met buitenlandse interesse van hoofdzakelijk Arsenal (zie bericht) maar Foppe de Haan adiviseert Ryan Babel om voorlopig bij Ajax te blijven. De 20-jarige aanvaller, momenteel met Jong Oranje actief op het jeugd-EK, wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Arsenal. ,,Babel kan voor zijn ontwikkeling beter in Nederland blijven”, spreekt De Haan duidelijke taal. ,,Pas als je 24 of 25 jaar bent, heb je een ideale leeftijd om naar het buitenland te gaan. Dan heb je als speler al een goede ontwikkeling doorgemaakt.”

De Friese oefenmeester stelt dat Babel bij een te vroege buitenlandse overstap in speelminuten hard achteruit zal gaan. ,,Hij zal lang niet alles spelen. Kijk naar Arjen Robben bij Chelsea. Dan lijkt een langer verblijf bij Ajax me verstandiger voor Babel.”

Related posts