Scheringa kan het opnieuw niet laten uit te halen naar Van Geel’

Ondanks alle financiële impulsen van AZ-voorzitter en ‘Leen-goeroe’ Dirk Scheringa blijven de echte prijzen vooralsnog uit voor AZ. De club wil zich meten met de grote jongens maar heeft een voorzitter en een trainer die zich gedragen als twee kleutertje waarvan zojuist een ijsje is afgepakt. Scheringa haalt in de nieuwste Sportweek opnieuw uit naar Martin van Geel. Hij neemt het Van Geel (na twee jaar!!) nog steeds kwalijk dat hij in 2005 zijn baan als technisch directeur bij AZ inruilde voor dezelfde functie bij Ajax; ,,Als mens heeft hij afgedaan voor mij. (….) Als je drie jaar lang elke dag intensief met elkaar samenwerkt en je krijgt dan op een namiddag te horen dat hij de dag erop vertrekt naar de grootste concurrent, dan is dat….apart”, aldus Dirkje.

Scheringa meent ook dat de rol van Van Geel in AZ’s opmars wordt overschat; ,,Hij vindt zelf dat ons succes mede aan hem te danken is geweest, maar van alle spelers die hij naar AZ heeft gehaald, speelt alleen Kew Jaliens nog in de basis.” Als de rol van Van Geel dan zo wordt overschat dan vragen wij ons af waarom Scheringa na twee jaar nog zo in zijn maag zit met zijn vertrek?

Van Geel toont zich een stuk wijzer dan ‘Leen van Frisia’ en wil niet reageren op de uitspraken van gefrustreerde Dirk; ,,Iedereen mag wat mij betreft zijn eigen conclusies trekken. Het verhaal AZ heb ik allang afgesloten”, aldus Van Geel.

Het wordt tijd dat Scheringa eens volwassen wordt want anders zal AZ altijd een kleintje blijven!

Related posts