EK voor geblesseerde Vermaelen voorbij

Thomas Vermaelen zal niet meer in actie komen tijdens het EK onder 21. De centrale verdediger liep gisteravond in de wedstrijd Jong België – Jong Israël (1-0) een blessure aan de rechterschouder op, en onderging vandaag een MRI-scan. “Het kapsel van de rechterschouder is gescheurd; een blessure die niet uit zichzelf geneest. Als Thomas verder speelt is er kans op luxatie (schouder uit de kom, red.)”, aldus teamarts Kris van Crombrugge. In eerste instantie is een operatie niet nodig, maar als de kwetsuur slecht heelt zal dat wellicht alsnog noodzakelijk zijn. Vermaelen is in ieder geval vier weken uit de roulatie.

Ook Hedwiges Maduro heeft gisteren een lichte blessure opgelopen. In de interland van Jong Oranje tegen Jong Portugal (2-1) liep de middenvelder een lichte kneuzing aan zijn heup op. Hij moest daardoor de training van donderdag voortijdig beëindigen, en het is nog onduidelijk of hij zaterdag inzetbaar is tegen België (zie ook eerdere bericht).

Related posts