Van Geel bevestigt: ‘Ajax onderhandelt met Sevilla over De Mul’

Ajax is met Sevilla in onderhandeling is over een transfer van Tom de Mul, zo bevestigt Martin van Geel vandaag in De Telegraaf. De Mul heeft zelf ook al met de Spaanse UEFA-Cupwinnaar gesproken. ,,Maar alleen over het sportieve gedeelte, en dat zag er heel goed uit. Er is nog niet over salaris en contractduur gepraat, maar het is bekend wat er in Spanje wordt betaald,” aldus de manager van De Mul. Voor de 21-jarige Belgische jeugdinternational ligt naar verluidt een vijfjarig contract klaar bij de UEFA Cup-winnaar.

Ajax zou een transfersom bedingen van rond de vier miljoen euro voor de rechtsbuiten die zelf graag wil vertrekken. ,,Ik weet wat ik wil: spelen voor Sevilla”, liet De Mul zeer eerder al ontvallen. ,,Welke voetballer zou nou niet in zo’n goede ploeg willen spelen?” Bij Ajax heeft de Belg nog een contract tot medio 2008. Het harde klimaat in de kleedkamer zou De Mul hebben doen besluiten dat een vertrek voor hem het beste is. Later ontkende De Mul overigens dat dit een reden zou zijn om te vertrekken, zie de geschiedenis hieronder.

Zie ook eerdere berichten:
6 juni 2007: De Mul bevestigt akkoord met Sevilla: ‘Nu afwachten of clubs eruit komen’
5 juni 2007: ‘De Mul dichterbij transfer naar Sevilla’
7 mei 2007: De Mul ontkent uitspraak maar wil wel weg
5 mei 2007: Zaakwaarnemer De Mul ontkent interesse Sevilla; Ook kleedkamerverhaal onzin!
4 mei 2007: De Mul wil contract niet verlengen: ‘Sfeer in kleedkamer te hard’
6 april 2007: ‘De Mul is al persoonlijk accoord met Sevilla’

Related posts