De Haan leert Babel schieten

Ryan Babel van Jong Oranje trainde dinsdag enige tijd apart van de groep, met Foppe de Haan. De bondscoach nam ruim de tijd om de voetballer van Ajax beter te leren schieten, want daar mankeert nogal wat aan volgens de Fries.

,,Babel heeft een heupschot, ik word er gek van”, aldus De Haan, die het de spits soms zelfs even voordeed. ,,Het is net een golfer die zichzelf heeft leren golfen. Dat moet eruit. Het is moeilijk om hem dat af te leren, maar hij werkt eraan.”

Babel nam die manier van schieten een aantal jaren geleden over van Gaston Sangoy, een Argentijnse medespeler in het tweede elftal van Ajax. Babel zelf gaf onlangs al aan dat hij spijt heeft van zijn veranderde manier van schieten. Hij vertelde ondermeer dat hij nu alles op kracht doet in plaats van techniek en daardoor de controle minder is.

Related posts