EK-21: Maduro haalt winst binnen voor Nederland; Belgische Ajacieden spelen gelijk

Het Nederlands Elftal onder 21 is het EK in eigen land begonnen met een nipte 1-0 overwinning op Israel. Ajacied Hedwiges Maduro was de matchwinner. In de tiende minuut werd Ajacied Ryan Babel door zijn directe tegenstander Ahay Maymon onreglementair neergehaald. De vrije trap, die daarna volgde werd schitterend door Drenthe ingedraaid, waarna Hedwiges Maduro de bal achter de verbouwereerde doelman Al Madon laag in het net liet belanden: 1-0.

In de poule van Nederland speelden beide andere ploegen; Belgie en Portugal in Groningen gelijk: 0-0. België was voetballend de betere ploeg van de twee. Ajacied Thomas Vermaelen startte, tegen de verwachting in, gewoon in de basis. Ook zijn ploeggenoot bij Ajax; Jan Vertonghen startte in de basis. Beiden speelden de gehele wedstrijd. Een kwartier voor tijd mocht de derde Ajacied, Tom de Mul, nog invallen als linksbuiten.

Related posts